Back Quality Ergonomics (BQE)

Ergonomische zitoplossingen voor de medische professional

 

De stoelen van Back Quality Ergonomics (BQE) zijn al jaren in ons assortiment en bieden een ergonomische zitoplossing voor de medische & dentale professional. In Nederland ontworpen & geproduceerd met ruim 25 jaar ervaring in 30 landen wereldwijd.

De ergonomische stoel met een afgeschuinde zitting (hydraulisch verstelbaar)

Een ergonomische stoel met een afgeschuinde zitting om dichterbij de patiënt (of de microscoop) te zitten, met maximale ondersteuning van de rug. Hierbij wordt een gezonde zithouding bereikt met een hoek tussen romp en knie van minimaal 110’ (hydraulisch verstelbaar). De zo verkregen licht holle kromming van de wervelkolom is vergelijkbaar met een staande houding.

De achterwaartse kromming van de wervelkolom wordt vermeden om overbelasting te voorkomen. Voor een uitgebalanceerde zithouding rusten de zitbotjes op het horizontale zitgedeelte en de dijbenen op het afgeschuinde deel. De tegendruk (cp) van het schuine deel is bovendien verstelbaar met de hydraulische knop (a). Een mechanische en een vaste versie zijn eveneens leverbaar.

Standaard wordt de Back up stoel geleverd met de zwart / wit bekleding met onbelast geremde wielen (55mm) en zonder armsteunen. Er geldt een toeslag voor speciale kleuren & accessoires zoals specifieke gasveer lengte(s), wielen of armsteun(en).

De meest geavanceerde BQE stoel

De Dynamic stoel combineert een actieve en passieve zithouding door een revolutionair gepatenteerd schaarmechanisme. Hierdoor is de Dynamic de meest geavanceerde BQE stoel. Perfect om te gebruiken als tandarts-stoel.

Verbetering werkhouding
Bij het zitten komt de rugsteun automatisch naar de rug toe en ondersteunt precies in de holte van de rug. Zo blijft de natuurlijke S-vorm en een optimale bewegingsvrijheid gewaarborgd.

Automatische kanteling
Instellen is niet meer nodig nadat u dat eenmalig heeft gedaan. Deze tandarts-stoel heeft zijn bijdrage aan het bestrijden en voorkomen van nek-, schouder- en rugklachten in veel situaties bewezen.

Standaard wordt de Dynamic stoel geleverd in zwart Stamskin met onbelast geremde wielen (55mm) en zonder armsteunen. Er geldt een toeslag voor speciale kleuren & accessoires zoals specifieke gasveer lengte(s), wielen of armsteun(en).

De stoel voor zowel zittende als bijna staande werkhouding

Staan en zitten
De ErgoSolex is een werkstoel welke voor zowel zittende als bijna staande werkhoudingen gebruikt kan worden. Het achterste gedeelte van de zitting is breed en het voorste gedeelte is smaller waardoor het mogelijk is hoger te zitten en zelfs bijna te staan.

Goede werkhouding
Door de zadelvorm kost het u minder moeite om de rug te strekken. De kleine rugsteun kan precies in het onderste gedeelte van de rug geplaatst worden. Hierdoor wordt de onderrug in de natuurlijke S-vorm ondersteund

Gebruikers
De ErgoSolex is zeer geschikt voor “hogere” werkplekken waarbij u veel bewegingsvrijheid nodig heeft, zoals b.v. in de tandartspraktijk.

Standaard wordt de ErgoSolex stoel geleverd in zwart stof of zwart kunstleder met onbelast geremde wielen (55mm) en zonder armsteunen. Er geldt een toeslag voor speciale kleuren & accessoires zoals specifieke gasveer lengte(s), wielen of armsteun(en).