Waarom K-lite? 

Moderne tandheelkundige composieten en lijmen bevatten fluoroforen die helpen bij het produceren van betere esthetische resultaten. Dit geeft ze een fluorescerende eigenschap. Onder bepaalde verlichtings golflengten (UV-A 395 tot 400nm) kunnen deze materialen worden onderscheiden van tandweefsel. Daarmee wordt het risico op iatrogene tandbeschadiging aanzienlijk verminderd wanneer ze moeten worden verwijderd.

De K-Lite is een baanbrekend tandheelkundig instrument en faciliteert :

1. het verwijderen van overtollige of ongewenste tandheelkundige materialen zoals composieten of lijmen (zoals orthodontische beugels, bevestigingen en houders, rest-cement enz).

2. het gebruik ervan bij tandheelkundig trauma (splint) en/of in de zogenaamde Fluorescence-assisted Identification Technique (FIT).

Deze twee doelstellingen waren de motivatie voor de ontwikkelaar om de nieuwe lamp K-Lite te ontwikkelen en te produceren in samenwerking met het bedrijf Smile Line SA.

3.  het identificeren van bepaalde bacteriële bijproducten die worden aangetroffen in tandplak, tandsteen en geïnfecteerde dentine.

DE K-Lite maakt het “onzichtbare” zichtbaar en draagt bij aan minimaal invasieve tandheelkunde. 
Plaats hier uw bestelling

De K-Lite bestaat uit :

• een witte LED (6000 ° K) voor transilluminatie (d.w.z. visualisatie van opalescentie, scheurlijnen en breuken).

• een UV-A LED (violet licht) die, wanneer gericht op composieten of lijmen met fluorescerende componenten, tandsteen of tandplak, deze eenvoudig detecteert. Op deze manier helpt het de behandelaar om ze nauwkeurig te verwijderen, waardoor iatrogene schade aan de gezonde onderliggende weefsels wordt voorkomen.

De K-Lite, ontwikkeld en ontworpen door Dr. K. Losada, is een hoogwaardige, efficiënte, effectieve en betaalbare oplossing voor het vakkundig verwijderen van overtollige of ongewenste tandheelkundige materialen uit tandweefsel. 

• Gemakkelijk en snel gebruik

• Dual UV- en daglicht-LED’s

• Draadloos (geen kabel)

• Lichtgewicht

TECHNISCHE DETAILS / OPTIES

K-Lite – complete set (ref: 3000-KL)

Bestellijst

K-lite – dual portable flashlight – complete set

K-lite - dual portable flashlight - complete set
(ref: 3000-KL)

De K-Lite, ontwikkeld en ontworpen door Dr. K. Losada, is een hoogwaardige, efficiënte, effectieve en betaalbare oplossing voor het vakkundig verwijderen van overtollige of ongewenste tandheelkundige materialen uit tandweefsel.

Dual portable flashlight : een wit LED (6000 ° K) voor transilluminatie & een UV-A LED (violet licht) die (wanneer gericht op composieten of lijmen met fluorescerende componenten) tandsteen of tandplak, eenvoudig detecteert.

 399,-