VELA Medical

Gespecialiseerde stoelen voor de (mond)zorg

VELA A/S 

Vermund Larsen (VELA) A/S is een Deens familiebedrijf opgericht in 1935 door heer Vermund Larsen. VELA hoofdkantoor is gevestigd in Aalborg (Denemarken) en heeft een eigen ontwikkelingsafdeling, productiefaciliteiten en een stofferingswerkplaats.

VELA Medical

In 2012 is de oprichting van VELA Medical een feit om zich te concentreren op de gezondheidszorg : gespecialiseerd in het ontwikkelen & produceren van stoelen en krukken die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van (mond)zorgafdelingen, patiënten en medisch personeel.  Alle stoelen voldoen aan de strenge eisen van de zorgsector en daarom zijn VELA Medical producten te vinden in ziekenhuizen en bij gespecialiseerde tandartsen en tandtechniekers.

Stoelen met zorg en precisie
VELA Medical richt zich op het optimaliseren van veiligheid, functionaliteit en ergonomie in samenwerking met zorgprofessionals. Zij weten dat stoelen vele uren per dag aan zware slijtage worden blootgesteld, daarom gebruiken zij stevige mechanische onderdelen en extra duurzame oppervlaktematerialen om de stoelen jarenlang schoon en functioneel te houden. Tot in de kleinste details zijn alle stoelen ontworpen om de strenge hygiëne- en desinfectiecriteria in de gezondheidszorg te ondersteunen. Alle stoelen zijn CE-gemarkeerd en met de hand geproduceerd in Aalborg, Denemarken.

‘SUPPORT’ CHIRURGIE

(70037)

Deze chirurgie-stoel is alles in 1 en geoptimaliseerd om met een microscoop te werken o.a. door de meervoudig verstelbare armleuningen.

SAMBA 150

(80143)

Waterval zitting met smalle rugleuning en extra korte zitting

SAMBA 400

(80144)

Zadelkruk bevordert een goede werkhouding en voorkomt bukken

SAMBA 420

(80145)

Zadelkruk met smalle rugleuning, dat zorgt voor een actieve zithouding

Standaard wordt de stoel voorzien van hoogwaardig “Illusion” – bekleding met een standaard kleur. “Illusion” voldoet aan alle hoge cleaning-criteria in de (mond)zorg en kenmerkt zich door een mooi oppervlak dat niet glad is om op te zitten. Naast de “Illusion” kunt u ook kiezen voor een ultiem verfijnde “Compound”-bekleding – een lust voor het oog door de originele stoffering dat niet alleen heerlijk zit maar ook in praktisch gebruik uniek is. 

Voor zowel “Illusion” & “Compound” geldt dat u naast de standaardkleuren (zwart / grijs of blauw) ook de mogelijkheid heeft om – tegen een kleine meerprijs – een persoonlijke kleur te kiezen. Bekijk het volledig kleuren-assortiment en maak een passende keuze.

 

‘Illusion’ voldoet aan alle schoonmaakeisen in de zorg en is tevens Oecotex gecertificeerd. ‘Illusion’ kan worden gereinigd met concentraties tot 75% ethanol en is bestand tegen chloordesinfectie (desinfectie met actief chloor tot 5000 ppm). ‘Illusion’ is een textiel gemaakt door Nevotex en heeft een mooi oppervlak dat niet glad is om op te zitten.

 

‘Compound’ voldoet aan alle reinigingseisen in de zorg. De verbinding kan worden gewassen met alcohol in concentraties van 70%–85% alcohol en is bestand tegen desinfectie met chloor (ontsmettingsmiddel dat actief chloor bevat van 1000–1200 ppm). Tegelijkertijd zorgt ‘Compound’ voor een comfortabel oppervlak dat niet glad of zweterig wordt bij langdurig zitten. ‘Compound’ is een textiel gemaakt door Maharam Design Studio.

FOCUS OP GOEDE ERGONOMIE
De speciaal ontworpen VELA tandartsstoelen bieden ergonomische ondersteuning voor de nek, schouders, armen en onderrug om de belasting van het (mond)zorgpersoneel te verminderen. 

De hoogte van deze tandartsstoelen en -krukken kunnen met de voet worden aangepast, zodat het personeel tijdens behandelingen de hoogte kan variëren zonder de steriliteit in gevaar te brengen

AANPASSING AAN UW PRAKTIJK
VELA Medical biedt een breed scala aan stofferingsoorten en kleuren, zodat stoelen kunnen worden aangepast aan het ontwerp van uw praktijk. VELA Medical heeft een eigen stofferingswerkplaats, zodat zij de stoelen kunnen bekleden in de kleur/stof naar keuze. 

De grote keuze aan wielopties is geschikt voor verschillende soorten vloeren, dus stoelen en krukken zijn gemakkelijk te verplaatsen op elk oppervlak. Als u de stoel stabiel wilt hebben of een stoelrem nodig hebt, heeft VELA Medical daar ook oplossingen voor.