VELA SAMBA 150

De waterval zitting met smalle rugleuning

VELA SAMBA 150 

(Item nr. 80143)

De VELA SAMBA 150 is voorzien van een waterval zitting en een smalle rugsteun voor actieve positionering. Het comfort wordt verhoogd door verschillende schuimsoorten toe te passen (o.a. memory foam in het midden van de zitting) en de extra korte zitting met kantelfunctie zorgt voor een fijne, praktische benadering tot de behandelstoel. De smalle rugleuning faciliteert bewegingsvrijheid met behoud van de comfortabele support dat gewenst is in actieve werkhouding.

De VELA SAMBA 150 wordt – op order – ambachtelijk gemaakt in Denemarken (Aalborg) met gebruik van de beste materialen / technieken. De stoel is op eenvoudige wijze aan te passen aan de individuele behoeften van de behandelaar.

Ergonomisch ontwerp

Ergonomisch ontwerp en afgeronde waterval zitting zorgen ervoor dat u lang in dezelfde houding kan zitten met behoud van een goede bloedcirculatie in de benen

High comfort zitting

Zitting ontlast de zitbeenderen en verhoogt het comfort door verschillende schuimsoorten en een druk-ontlastingszone in het midden van de zitting

Verstelbare rugleuning

Verstelbare rugleuning ondersteunt een actieve zithouding en zorgt voor vrije beweging van schouders en armen

Hoogte instelbaar (manueel)

In hoogte verstelbaar door ergonomische handbediening

Verstelbare zitting positie

Kantelmogelijkheid voor de zit-positie (naar voren / achter)

Frame afmeting

50 x 50 cm

Zitting (B x D)

46 x 32 cm

 

Zitting-hoogte 

44-64 cm

Rugleuning (B x H)

22 x 29 cm

Max. belastbaar gewicht

125 kgs

Standaard wordt de stoel voorzien van vele opties om direct comfortabel in uw praktijk aan de slag te kunnen. Uiteraard kunt u de stoel nog ‘customizen’ met aantal interessante opties. Bekijk de vele mogelijkheden en maak uw stoel conform uw specifieke wensen.

Standaard wordt de stoel voorzien van hoogwaardig “Illusion” – bekleding met een standaard kleur. “Illusion” voldoet aan alle hoge cleaning-criteria in de (mond)zorg en kenmerkt zich door een mooi oppervlak dat niet glad is om op te zitten. Naast de “Illusion” kunt u ook kiezen voor een ultiem verfijnde “Compound”-bekleding – een lust voor het oog door de originele stoffering dat niet alleen heerlijk zit maar ook in praktisch gebruik uniek is. 

Voor zowel “Illusion” & “Compound” geldt dat u naast de standaardkleuren (zwart / grijs of blauw) ook de mogelijkheid heeft om – tegen een kleine meerprijs – een persoonlijke kleur te kiezen. Bekijk het volledig kleuren-assortiment en maak een passende keuze.

 

‘Illusion’ voldoet aan alle schoonmaakeisen in de zorg en is tevens Oecotex gecertificeerd. ‘Illusion’ kan worden gereinigd met concentraties tot 75% ethanol en is bestand tegen chloordesinfectie (desinfectie met actief chloor tot 5000 ppm). ‘Illusion’ is een textiel gemaakt door Nevotex en heeft een mooi oppervlak dat niet glad is om op te zitten.

 

‘Compound’ voldoet aan alle reinigingseisen in de zorg. De verbinding kan worden gewassen met alcohol in concentraties van 70%–85% alcohol en is bestand tegen desinfectie met chloor (ontsmettingsmiddel dat actief chloor bevat van 1000–1200 ppm). Tegelijkertijd zorgt ‘Compound’ voor een comfortabel oppervlak dat niet glad of zweterig wordt bij langdurig zitten. ‘Compound’ is een textiel gemaakt door Maharam Design Studio.

FOCUS OP GOEDE ERGONOMIE
De speciaal ontworpen VELA tandartsstoelen bieden ergonomische ondersteuning voor de nek, schouders, armen en onderrug om de belasting van het (mond)zorgpersoneel te verminderen. 

De hoogte van deze tandartsstoelen en -krukken kunnen met de voet worden aangepast, zodat het personeel tijdens behandelingen de hoogte kan variëren zonder de steriliteit in gevaar te brengen

AANPASSING AAN UW PRAKTIJK
VELA Medical biedt een breed scala aan stofferingsoorten en kleuren, zodat stoelen kunnen worden aangepast aan het ontwerp van uw praktijk. VELA Medical heeft een eigen stofferingswerkplaats, zodat zij de stoelen kunnen bekleden in de kleur/stof naar keuze. 

De grote keuze aan wielopties is geschikt voor verschillende soorten vloeren, dus stoelen en krukken zijn gemakkelijk te verplaatsen op elk oppervlak. Als u de stoel stabiel wilt hebben of een stoelrem nodig hebt, heeft VELA Medical daar ook oplossingen voor.

Bestellijst

VELA SAMBA 150

De VELA SAMBA 150 is de waterval-zitting met smalle rugleuning en bevat o.a. de volgende eigenschappen :

  • Bekleding : Illusion (standaard)
  • Kleur (Illusion): Black 058 / Grey 059 / Tile 060 (standaard) - alternatieve bekleding/kleur is mogelijk tegen meerprijs - zie opties
  • Handmatige hoogte & helling instelling
  • Zithoogte : 50 -70 cm (optioneel 44-64 cm of 60-86 cm)
  • Frame afmeting : 50 x 50 cm
  • Zitting (B x D) : 46 x 32 cm
  • Rugleuning (B x H) : 22 x 29 cm
  • Alu Foot Style 01 (50 cm doorsnede - small)
  • Max. gebruikersgewicht : 125 kg
  • 5x50 onbelast geremde wielen (dubbel) - zwart

Ref: VL-S150

 895,-

VELA SAMBA 150 – Illusion Premium (kleur-optie)

De 'Illusion'-bekleding is voor de VELA SAMBA 150 in diverse kleuropties. Standaard wordt deze geleverd in kleurcode Black 058 of Grey 059 of Tile 060. Voor een premium kleur-optie (zie kleurenkaart), geldt een toeslag.
Ref: VL-S150-ILLPRE

 55,-

VELA SAMBA 150 – Compound bekleding

Toeslag voor bekleding 'Compound' (standaard voorzien van kleurcode Black 825 / Antracite Grey 828 of Blue 823).
Ref: VL-S150-COMSTA

 40,-

VELA SAMBA 150 – Compound Premium (kleur-optie)

De 'Compound'-bekleding is voor de VELA SAMBA 150 leverbaar in diverse kleuropties. Standaard wordt deze geleverd in kleurcode Black 825, Antrachite 828 of Blue 823. Voor een premium kleur-optie (zie kleurenkaart), geldt een toeslag.
Ref: VL-S150-COMPRE

 55,-

VELA Samba 01- Voetsteun (ring)

De VELA Samba 01 - Voetsteun (ring)
Deze Voetsteun (ring) van aluminium is in hoogte instelbaar en zorgt voor stabiliteit, support en comfort bij hoge zitting.
Ref: VL-SAMBA01

 110,-

VELA Samba 10 – zwarte wielen (dubbel) met remblokkade

De VELA Samba 10 - zwarte wielen (dubbel) met remblokkade
Deze zwarte wielen (dubbel) met remblokkade voorkomen dat de stoel wegrolt als deze niet (meer) in gebruik is. Tijdens het zitten wordt de blokkade opgeheven voor een vrije rol-functie.
Ref: VL-SAMBA10

 35,-

VELA Samba 04 – wielen met rol-weerstand

De VELA Samba 04 - wielen met rol-weerstand
Deze wielen hebben een lichte rol weerstand voor een stroef effect - voornamelijk handig in werkomgeving waar minder dynamisch activiteit van de stoel gewenst is.
Ref: VL-SAMBA04

 35,-

VELA Samba 12 – Wielen Antistatisch

De VELA Samba 12 - Wielen Antistatisch
De antistatisch wielen van VELA voorkomen de opbouw van statische elektriciteit. Dit is een voordeel in bepaalde werkomgevingen waar dit voorkomen dient te worden.
Ref: VL-SAMBA12

 35,-

VELA Samba 18 – zitting hoogte + voetpedaal bediening (48-67cm)

De VELA Samba 18 - zitting hoogte (48-67cm)
De hoogte van de zitting is instelbaar van 48 - 67cm d.m.v. een voetpedaal
Ref: VL-SAMBA18

 205,-

VELA Samba 66 – zitting hoogte + voetpedaal bediening (55-81 cm)

De VELA Samba 66 - zitting hoogte (55-81 cm)
De hoogte van de zitting is instelbaar van 55 - 81 cm d.m.v. een voetpedaal
Ref: VL-SAMBA66

 245,-