VELA ‘Support’ Chirurgie stoel

De stoel voor het dentale precisiewerk

VELA ‘Support’ Chirurgie stoel 

(Item nr. 70037)

De VELA ‘Support’ Chirurgie stoel optimaliseert de werkpositie van de tandarts / chirurg voor langdurig precisiewerk. Deze chirurgie-stoel, met meervoudig verstelbare armleuningen, kan volledig worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker en is geoptimaliseerd om bijvoorbeeld met een microscoop te werken. 

De VELA ‘Support’ Chirurgie stoel wordt – op order – ambachtelijk gemaakt in Denemarken (Aalborg) met gebruik van de beste materialen / technieken. De stoel is op eenvoudige wijze aan te passen aan de individuele behoeften van de behandelaar en biedt optimale voorwaarden voor een goede ergonomische werkhouding, bijvoorbeeld in de endodontie.

Ergonomische rugleuning

De stoel heeft de optie voor extra ergonomische rugleuning, dat zorgt voor een extra ondersteuning in de onderrug en vrije beweging van de armen en schouders. 

Verstelbare armleuningen

De meervoudig verstelbare armleuningen ondersteunen en helpen de armen en handen stabiel te houden terwijl ze de rug, schouders en nek ontlasten.

Speciaal onderstel

Een compacte en flexibele stoel met een speciaal ontworpen onderstel dat voldoende ruimte biedt voor zowel voeten als voor de voetbediening van de microscoop/unit, waardoor u extra dicht bij de patiënt kunt komen.

Centrale rem

Een unieke centrale rem maakt het gemakkelijk voor de chirurg of assistent om het wiel van de stoel vanuit alle hoeken te vergrendelen, zowel met de hand als met de voet.

Flexibiliteit & Mobiliteit

De stoel kan gemakkelijk in meerdere kamers worden gebruikt en door soepel lopende wielen worden verplaatst bij het schoonmaken.

Hygiëne

VELA medische stoelen zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge hygiëne- en desinfectie-eisen in de mondzorgsector

Frame afmeting

Ø 55 cm

Zitting (B x D)

44 x 44 cm

 

Zitting-hoogte 

44-59 cm

Rugleuning (B x H)

38 x 30 cm

Armsteun (B x L)

11 x 29 cm

 

Armsteunhoogte

0-23 cm

Standaard wordt de stoel voorzien van vele opties om direct comfortabel in uw praktijk aan de slag te kunnen. Uiteraard kunt u de stoel nog ‘customizen’ met aantal interessante opties zoals een extra lange zitting (Large) of bijvoorbeeld de ALB Backrest Upper/Lower waarmee u extra steun kunt verkrijgen voor de lendenwervels. Bekijk de vele mogelijkheden en maak uw stoel conform uw specifieke wensen.

Standaard wordt de stoel voorzien van hoogwaardig “Illusion” – bekleding met een standaard kleur. “Illusion” voldoet aan alle hoge cleaning-criteria in de (mond)zorg en kenmerkt zich door een mooi oppervlak dat niet glad is om op te zitten. Naast de “Illusion” kunt u ook kiezen voor een ultiem verfijnde “Compound”-bekleding – een lust voor het oog door de originele stoffering dat niet alleen heerlijk zit maar ook in praktisch gebruik uniek is. 

Voor zowel “Illusion” & “Compound” geldt dat u naast de standaardkleuren (zwart / grijs of blauw) ook de mogelijkheid heeft om – tegen een kleine meerprijs – een persoonlijke kleur te kiezen. Bekijk het volledig kleuren-assortiment en maak een passende keuze.

 

‘Illusion’ voldoet aan alle schoonmaakeisen in de zorg en is tevens Oecotex gecertificeerd. ‘Illusion’ kan worden gereinigd met concentraties tot 75% ethanol en is bestand tegen chloordesinfectie (desinfectie met actief chloor tot 5000 ppm). ‘Illusion’ is een textiel gemaakt door Nevotex en heeft een mooi oppervlak dat niet glad is om op te zitten.

 

‘Compound’ voldoet aan alle reinigingseisen in de zorg. De verbinding kan worden gewassen met alcohol in concentraties van 70%–85% alcohol en is bestand tegen desinfectie met chloor (ontsmettingsmiddel dat actief chloor bevat van 1000–1200 ppm). Tegelijkertijd zorgt ‘Compound’ voor een comfortabel oppervlak dat niet glad of zweterig wordt bij langdurig zitten. ‘Compound’ is een textiel gemaakt door Maharam Design Studio.

FOCUS OP GOEDE ERGONOMIE
De speciaal ontworpen VELA tandartsstoelen bieden ergonomische ondersteuning voor de nek, schouders, armen en onderrug om de belasting van het (mond)zorgpersoneel te verminderen. 

De hoogte van deze tandartsstoelen en -krukken kunnen met de voet worden aangepast, zodat het personeel tijdens behandelingen de hoogte kan variëren zonder de steriliteit in gevaar te brengen

AANPASSING AAN UW PRAKTIJK
VELA Medical biedt een breed scala aan stofferingsoorten en kleuren, zodat stoelen kunnen worden aangepast aan het ontwerp van uw praktijk. VELA Medical heeft een eigen stofferingswerkplaats, zodat zij de stoelen kunnen bekleden in de kleur/stof naar keuze. 

De grote keuze aan wielopties is geschikt voor verschillende soorten vloeren, dus stoelen en krukken zijn gemakkelijk te verplaatsen op elk oppervlak. Als u de stoel stabiel wilt hebben of een stoelrem nodig hebt, heeft VELA Medical daar ook oplossingen voor.

Bestellijst

VELA ‘Support’ Chirurgie stoel

De VELA ‘Support’ Chirurgie stoel (VL-70037) is momenteel de beste dentale chirurgie support-stoel en bevat o.a. de volgende eigenschappen :
• Bekleding : Illusion (standaard) of tegen meerprijs Compound
• Kleur (Illusion): Black 058 / Grey 059 / Tile 060 (standaard) - alternatieve kleur is mogelijk tegen meerprijs (zie kleurenkaart)
• Handmatige hoogte instelling
• Basis hoogte 43,5-63,5cm / Zithoogte : 49-69 cm
• Frame afmeting : 55 x 55 cm
• Actieve zitting (Medium) : 44 x 44 cm
• Actieve rugsteun (Medium) : 38 x 30 cm
• Multi-instelbare armsteun : 11 x 29 cm
• 360° 4-wiel remsysteem (incl. handrem)
• Max. gebruikersgewicht : 160 kg

 2.585,-

VELA ‘Support’ Chirurgie – ALB Backrest Upper/Lower

De ALB Backrest Upper/Lower is voor optimale ondersteuning van de lendenwervels en bestaat uit twee (2) secties: Upper (39 x 23cm) en Lower (30 x 15cm). De rugleuning kan met de ALB Backrest Upper/Lower individueel worden versteld om te voldoen aan de individuele behoeften. Toepassing : VELA ‘Support’ Chirurgie stoel.
Ref: VL-70037BUL

 365,-

VELA ‘Support’ Chirurgie – Backrest Active Large

De Backrest Active Large (40 x 40cm) heeft een groter rugoppervlak dan de standaard (medium) rugleuning. Dit kan een voordeel zijn voor met name lange of grote mensen omdat de stoel een groter oppervlak biedt voor rugsteun. Inclusief Back rest Assembly kit (24cm)
Toepassing : VELA ‘Support’ Chirurgie stoel.
Ref: VL-70037BAL

 145,-

VELA ‘Support’ Chirurgie – Active Seat Large

De Active Seat Large (47 x 47cm) heeft een groter zitoppervlak dan de standaard zitting, zowel in breedte als de diepte. Dit kan een voordeel zijn voor met name lange of grote mensen omdat de stoel een groter oppervlak biedt voor gewichtsverdeling en een dieper oppervlak om ervoor te zorgen dat een goede zithouding kan worden behouden.
Toepassing : VELA ‘Support’ Chirurgie stoel.
Ref: VL-70037ASL

 68,50

VELA ‘Support’ Chirurgie – Illusion premium (kleur-optie)

De Illusion bekleding is voor de Vela 'Support' Chirurgie leverbaar in diverse kleuropties. Standaard wordt deze geleverd in kleurcode Black 058 of Grey 059 of Tile 060. Kiest u voor een premium maatwerk-kleur (zie kleurenkaart), is hiervoor deze meerprijs van toepassing.

 55,-

VELA ‘Support’ chirurgie stoel – Compound bekleding

Toeslag voor bekleding Compound (standaard voorzien van kleurcode Black 825 / Anthracite Grey 828 of Blue 823).
Ref: VL-70037-COMSTA

 35,-

VELA ‘Support’ Chirurgie – Compound Premium (kleur-optie)

De 'Compound' bekleding is voor de Vela 'Support' Chirurgie leverbaar in diverse kleuropties. Standaard wordt deze geleverd in kleurcode Black 825 of Antrachite 828 of Blue 823). Voor een premium kleur-optie (zie kleurenkaart), geldt een toeslag.
Ref: VL-70037-COMPRE

 55,-