EZ DAM®

HET innovatieve high-volume afzuigsysteem voor het orale werkgebied 

De EZ DAM® heeft hi-volume afzuiging (6 tot 7 kanalen voor constante afzuiging, zowel linguaal/palatinaal als buccaal van vocht / aerosolen / debris en vermindert de overdracht van micro-organismen door de lucht.

Een EZ DAM® is compleet en direct klaar voor gebruik in de dentale praktijk : het zorgt naast hi-volume afzuiging ook voor tong-afschermer, wang-afschermer, bite block en keel-afschermer – alles in 1 – met handsfree toepassing.

Werk onafgebroken in een werkomgeving dat volledig onder controle is !

Werk onafgebroken in een werkomgeving dat volledig onder controle is  !

Handsfree droogleg / isolatie systeem gecombineerd met tong / wand afscherming
Instrumenten die meerdere functies vervullen en dit goed doen zijn zeldzaam – EZ DAM® is zo’n instrument. De EZ DAM® is tong-afschermer, wang-afschermer, keel-afschermer, bite block en hi-volume afzuiging – alles in 1. Dit is wat het kan doen maar wat doet het voor u ?De EZ DAM® komt van creatieve geniën die van een goed idee, iets groots wilden maken.  Het vergt veel denkwerk om een betere muizentrap te ontwikkelen en veel denkwerk heeft tot de EZ DAM® geleid.
EZ DAM® biedt oplossingen voor een aantal veelvoorkomende problemen die u reeds heeft geaccepteerd als onderdeel van de dagelijkse gang van zaken
Voor de EZ DAM® …
 • “Stop ’n go”-tandheelkunde – tussentijdse stops voor HV afzuiging en (her)plaatsen van watte/katoenrollen
 • Moeizaam om een droog werkomgeving te verkrijgen zonder rubber-dam
 • Patiënten blootstellen aan pijnlijke rubber-dam klemmen
 • De handspiegel toepassen voor de wand-afscherming
 • Moeilijkheid om de mond open te houden en de tong af te schermen
 • Verhoogd risico van doorslikken tandheelkundig puin
 • Verhoogd risico van snijverwondingen door instrumenten
Met de EZ DAM® …Werk onafgebroken met minder stress
EZ DAM® kan de behandeltijd reduceren tot 30%. Het biedt hi-volume afzuiging , tong-afschermer, wang-afschermer, bite block en keel-afschermer – alles in 1 – met handsfree toepassing. Zodra u opgestart bent, kunt u onafgebroken werken tot u klaar bent. Uw assistent(e) is bevrijd van droogleg- en isolatie activiteiten en is inzetbaar voor andere belangrijkere werkzaamheden.
Zorg voor een kalme, ontspannende omgeving voor uw patiënten
EZ DAM® mondstukken zijn gemaakt van Dynaflex, een op silicone gebaseerd, niet-allergisch, materiaal dat zacht en comfortabel is. Mondstukken kunnen eenvoudig worden afgestemd op de anatomie van de patiënt.  Patiënten, zelfs die met braak-reflexen, geven aan dat de EZ DAM® comfortabel voelt in hune mond. Patiënten gaan liggen en komen tot rust, zonder zich zorgen te maken over de behoefte om te slikken, tandheelkundige puin te voelen, het sluiten van hun mond of het hinderen met de tong terwijl u bezig bent.
Bereik rubber-dam niveau van isoleren zonder gebruik van de rubber-dam
Composieten,  afdichtingsmiddelen en vele andere toepassingen verlangen drooglegging en dit verkrijgen zonder rubber-dam is niet eenvoudig. EZ DAM® isoleert het werkgebied en biedt een complete drooglegging.
Prestatie
EZ DAM® mondstukken zijn ontworpen om een optimaal niveau van afscherming te bieden en isolatie te verzorgen van het werkgebied. Indien u, net als velen van uw collega’s bent, dan is het aanbrengen van een rubber-dam niet een van uw favoriete werkzaamheden. EZ DAM® verzorgt hetzelfde niveau van isolatie als de rubber-dam, maar dan zonder het ongemak.EZ DAM® mondstukken schermen de tong en wang effectief af en creëren daarmee een hoge toegankelijkheid van het werkgebied. EZ DAM® is ook ontworpen om effectief het water en speeksel te verwijderen uit de mond. Vacuumkanalen, verwerkt in elk EZ DAM® mondstuk, zorgen voor krachtige afzuiging, iets dat – indien gewenst – ook eenvoudig te doseren valt.
Comfort
EZ DAM® is ontworpen met de patiënt in gedachten. EZ DAM® mondstukken zijn gemaakt van Dynaflex, een op silicone gebaseerd, niet-allergisch, materiaal dat zacht en comfortabel is. Mondstukken kunnen eenvoudig worden afgestemd op de anatomie van de patiënt voor maximaal comfort. Patiënten, zelfs die met braak-reflexen, geven aan dat de EZ DAM® comfortabel voelt in hun mond en veel minder invasief en intimiderend is dan een rubber-dam.

De bite blocks komen in 5 herbruikbare maatvoeringen en zorgen daarmee voor maximaal comfort voor de patiënt. Patiënten geven ook aan erg tevreden te zijn met de keel-afscherm functie van de EZ DAM® aangezien dit voorkomt dat tandheelkundig puin wordt ingeslikt tijdens routinematig herstel bevorderende toepassingen.
Economisch & laag drempelig
EZ DAM® is ontworpen om economisch te zijn bij regelmatig gebruik. Het algemeen voordeel voor tandartsen, hygiënisten en hun patiënten maken de EZ DAM® tot een virtuele “no-brainer”.
Efficiency & Kalm
De meest algemeen gebruikte wijze om isolatie te verzorgen – watte-rollen en een spiegel houder – resulteert in inefficiënt, “stop ‘n go”- tandheelkunde : onderbreken om de rollen te vervangen, worstelen met de tong, onderbreken om overvloedig vloeistoffen te verwijderen. Handelingen waarbij de EZ DAM® wordt toegepast zijn onafgebroken, wat resulteert in snellere behandelingen en effectiever gebruik van de tijd.  Vele handelingen kunnen nu 30% sneller afgerond worden. De efficiency voordelen voor tandheelkundige professionals die solo werken is nog veel hoger.

Tandheelkunde is een hectisch beroep. Met onafgebroken tandheelkunde komt een ander voordeel – minder stress. EZ DAM® gebruikers geven aan zich veel rustiger te voelen zodra ze tandheelkundige handelingen uitvoeren waarbij ze onafgebroken kunnen werken in een werkgebied dat volledig onder controle is.
Compromiloos
Slechts een minderheid van de tandheelkundige professionals plaatst een rubber-dam routinematig, tenzij het een endodontologische behandeling betreft. De reden hiervoor is pijnlijk duidelijk : tandartsen, assistenten, hygiënisten en patiënten vinden het lastig. Terwijl alle tandheelkundige professionals het er over eens zijn dat een goed geïsoleerd werkgebied essentieel is voor klinisch succes in vele routinematig en gespecialiseerde handelingen. EZ DAM® zorgt ervoor dat tandheelkundige professionals zoals u, kunnen stoppen met het sluiten van compromissen en een goed geïsoleerd werkgebied kunnen verkrijgen, gedurende de gehele tijd en niet slechts gedeeltelijk.
Alles en iedereen
Hoewel de EZ DAM® eenvoudig en betaalbaar genoeg is om voor bijna elke tandheelkundige handeling toe te passen, zult u snel genoeg merken dat het onvervangbaar is voor :·  Achterste composiet restauraties en kroon preparaties·  Elke restauratieve hygiënist die solo werkt·  CEREC restauraties en een ieder die digitale impressies neemt·  Hygiënisch verwijderen van tandplak en tandsteen EZ DAM® is ontworpen om nuttig te zijn en toegankelijk voor alle tandheelkundige professionals – tandartsen, assistenten, hygiënisten en studenten – zodat de algemene voordelen ervaren kunnen worden door zo veel mogelijk mensen – inclusief u en uw patiënten.
EZ DAM® Omschrijving
EZ DAM® is een van de veelzijdige instrumenten in de tandheelkunde dat tegelijkertijd 5 complete taken kan uitvoeren. Het schermt de tong af en de wang, het is een keel-afschermer, een bite block en het verzorgt high volume afzuiging – alles tegelijkertijd. Dit draagt daadwerkelijk bij voor u als tandheelkundige professional en uw patiënten door kostbare tijdsbesparing terwijl er een comfortabel en veilig werkomgeving wordt gecreëerd. Het elimineert de noodzaak om op de afzuiging te concentreren waardoor het tandheelkundige team zich volledig kan concentreren op de behandeling.
Restauratieve tandheelkunde
Juiste isolatie van het orale werkgebied beperkt vochtigheid, beschermt de patient,  veroorzaakt minder onderbrekingen en voorziet in afscherming van de tong en wang   en verwijdert vloeistoffen in de mond.EZ DAM® faciliteert voorspelbare resultaten, versterkt kunsthars-verbindingen aan tanden en vermindert micro lekkage. Juiste isolatie voorafgaand aan het plaatsen van de tandheelkundige afdichtingen is noodzakelijk voor langdurig succes van de verbinding.  Restauratieve resultaten worden verbeterd door de mond droog te houden en voorzien in betere afdrukken. Kortom, betere, constante vochtregulering, resulteert in superieur succes.
EZ DAM® is perfect voor :
 • Afdichtingen / Vullingen
 • Inlays/Onlays
 • Kronen / Bruggen
 • CAD CAM
 • Laser tandheelkunde
 • Implantaten
 • Facings
Chirurgie
Bij het uitvoeren van verdovingen, helpt de EZ DAM® de mond open te houden voor eenvoudige toegang tot het orale werkgebied. Het beschermt ook de luchtwegen en tandweefsel gedurende de behandeling. EZ DAM® is ideaal voor het plaatsen van implantaatschroeven en andere kleine onderdelen doordat alles aan de kant wordt gehouden, beschermd en drooggelegd.
Hygiëne
EZ DAM® is perfect voor hygiëne, het zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig in 2 kwadranten tegelijkertijd kunt werken waardoor er efficiënt en doelmatig gewerkt kan worden. Het bite block is comfortabeler voor de patient en de specifiek ontworpen mondstukken bieden bescherming voor verwondingen, aspiratie, het vermindert aerosol deeltjes en andere potentieel infectieuze materialen wanneer highspeed instrumenten en ultrasonische verwijderaars worden gebruikt.
Ideaal geschikt voor het volgende :
 • Afdichtingen
 • Profylaxis
 • Ultrasonisch verwijderen van tandplak en tandsteen
Andere toepassingen
Tandheelkundige noodgevallen zijn onvoorspelbaar en tijd kritisch. De EZ DAM® zorgt ervoor dat u en uw team een veilige en efficiënte wijze verkrijgen om het orale werkgebied onder controle te krijgen, ongeacht de situatie. De veelzijdige combinatie van afscherming, afzuiging, keel afscherming en bite blocks zorgen ervoor dat de situatie snel en veilig onder controle is. Eenmaal verdoofd, dient het mondstuk ook als afbakening voor losgeraakte en niet waargenomen voorwerpen in de mond.Dit is erg aangenaam, specifiek wanneer meerdere kwadranten betrokken zijn.Flexibiliteit en vrijheid – EZ DAM® is uw non-stop assistent voor droogleggen / isolatie en daarmee is uw team inzetbaar voor andere werkzaamheden.
EZ DAM® Intro Kit
Een EZ DAM® intro kit bevat alles dat u nodig heeft om te kunnen werken met de EZ DAM®
EZ DAM® Mondstukken
Het EZ DAM® systeem heeft 2 verschillende mondstukken : “Soft” en “Retract”.
“Soft”-mondstukken
The “Soft”-mondstukken zijn gefabriceerd van een unieke latex-vrij materiaal, genaamd Dynaflex, dat erg flexibel is en afsnijdbaar. Het “soft”-mondstuk komt in twee varianten : de “Adult” en “Junior” maatvoering en is geschikt voor alle patiënten. Door de flexibiliteit van het mondstuk kan de behandelaar vrij bewegen na het verplaatsen van het mondstuk en is daarmee in staat om in het gehele orale werkgebied te werken.
“Retract”-mondstukken
Het “Retract”-mondstuk is ook gemaakt van Dynaflex, maar is stugger en biedt betere afscherming. Het is ook afsnijdbaar en enkel beschikbaar in de “Adult” maatvoering.  Het “Retract”-mondstuk wordt aanbevolen voor patiënten die een krachtige tongbeweging hebben of voor patiënten met dikkere wangen.
Alle EZ DAM® mondstukken zijn vervangbaar en enkel voor eenmalig gebruik.
De Bite Blocks
De Bite Blocks zijn beschikbaar in 5 verschillende maten:  Small, Small-Medium, Medium, Large en X-Large. De small size bite block is ideaal voor kinderen onder de leeftijd van 12 jaar.  De Small-Medium bite block is ideaal voor patiënten met smalle kaaklijn, met name vrouwen en tieners. Medium, Large en X-Large bite blocks zijn voornamelijk te gebruiken bij mannelijke patiënten. Om de juiste bite block maat te kiezen, kunt u de bite block nemen die ruwweg 2/3 tot 3/4 van de volledige mondopening inneemt. Een van de voordelen van het EZ DAM® systeem is dat de bite blocks snel inwisselbaar zijn zodat u snel de juiste toepassing kan vinden. U kunt de gebruikte versies steriliseren om deze gereed te hebben voor de volgende patiënt.
De Verdeler
De verdeler is het verbindingsstuk dat het hart vormt van het EZ DAM® systeem. U verbindt het bite block, mondstuk en de afzuigslang eraan om het EZ DAM® systeem gereed te maken voor gebruik. Zorg ervoor dat u de juiste richting toepast tijdens het samenstellen van het systeem.
De Afzuigslang
De afzuigslang wordt geleverd met een controle klep voor afzuiging op het kopstuk zodat u direct de juiste afzuig-intensiteit kunt doseren in het orale werkgebied. Aan de andere kant van de slang, is een high volume afzuig adapter zodat deze eenvoudig kan worden geplaatst in de HVAC om snel te kunnen werken met de EZ DAM®. Dit maakt het mogelijk het EZ DAM® systeem eenvoudig te gebruiken en te delen in diverse behandelruimten. Aan de bovenkant is een nylon-stopper om de slang om meer draagvlak te creëren bij het plaatsen van de slang in de unit.
Het T-koppelstuk
Het T-koppelstuk  stelt u in staat om de EZ DAM® permanent te installeren in uw werkomgeving door de HVAC slang te delen. Het enige dat u dient te doen is het T-koppelstuk verbinden aan de bestaande HVAC slang waarmee u in staat bent om de EZ DAM® te koppelen aan de slang en beiden afzuigsystemen tegelijkertijd beschikbaar te hebben.

Bestellijst

EZ DAM® Intro Kit

Een EZ DAM® Intro kit bevat alles dat u nodig heeft om direct te kunnen werken met de EZ DAM®.

De EZ DAM® Intro Kit is ready-to-use in slechts enkele minuten en kunnen we aanbieden als totaal pakket voor slechts € 499,- excl btw. Hiervoor krijgt u de EZ DAM® Basis Kit (t.w.v. € 449,-) + 3 boxen single-use mondstukken (t.w.v. € 128,-).

Inhoud EZ DAM® Intro kit :
* EZ DAM® Basis kit : 2 core-verdeler / 10 bite-blokken (maat: S / SM / M / L / XL - elk 2 stuks), 1 Afzuigslang, 1 T-Koppelslang, 1 hvac-connector + uitgebreide gebruikersinstructie
* 3 boxen disposable mondstukken (1 box soft junior / 1 box soft senior en 1 box retract senior).
(elke box bevat 25 stuks disposable mondstukken dus in totaal goed voor 75 behandelingen!).

 499,-

EZ DAM® Basis Kit

Een EZ DAM® Basis Kit vormt de basis om aan de slag te kunnen met de EZ DAM®.

Inhoud EZ DAM® Basis Kit : 2 core-verdeler / 10 bite-blokken (maat: S / SM / M / L / XL - elk 2 stuks), 1 Afzuigslang, 1 T-Koppelslang, 1 hvac-connector + uitgebreide gebruikersinstructie.

(let op: de disposable mondstukken (soft junior / soft senior en/of retract senior) zijn niet inclusief en zijn separaat te bestellen).

 449,-

EZ DAM® Mondstukken “Soft” / Junior

De EZ DAM® Mondstukken “Soft” / Junior zijn gefabriceerd van een unieke latex-vrij materiaal, genaamd Dynaflex, dat erg flexibel is en afsnijdbaar. Voorzien van maar liefst 6 hi-volume afzuigkanalen (parallel geschakeld). 1 box bevat 25 single use mondstukken.

 37,90

EZ DAM® – Mondstukken “Soft” / Adult

De EZ DAM® - Mondstukken "Soft" / Adult zijn gefabriceerd van een unieke latex-vrij materiaal, genaamd Dynaflex, dat erg flexibel is en afsnijdbaar. Voorzien van maar liefst 7 hi-volume afzuigkanalen (parallel geschakeld). 1 box bevat 25 single use mondstukken.

 42,20

EZ DAM® Bite Block (small)

De EZ DAM® Bite Blocks zijn beschikbaar in 5 verschillende maten: Small, Small-Medium, Medium, Large en X-Large

 27,50

EZ DAM® Bite Block (small/medium)

De EZ DAM® Bite Blocks zijn beschikbaar in 5 verschillende maten: Small, Small-Medium, Medium, Large en X-Large

 27,50

EZ DAM® Bite Block (medium)

De EZ DAM® Bite Blocks zijn beschikbaar in 5 verschillende maten: Small, Small-Medium, Medium, Large en X-Large

 27,50

EZ DAM® Bite Block (large)

De EZ DAM® Bite Blocks zijn beschikbaar in 5 verschillende maten: Small, Small-Medium, Medium, Large en X-Large

 27,50

EZ DAM® Bite Block (extra large)

De EZ DAM® Bite Blocks zijn beschikbaar in 5 verschillende maten: Small, Small-Medium, Medium, Large en X-Large

 27,50

EZ DAM® – Verdeler (Core)

De EZ DAM® verdeler is het verbindingsstuk dat het hart vormt van het EZ DAM® systeem. U verbindt het bite block, mondstuk en de afzuigslang eraan om het EZ DAM® systeem gereed te maken voor gebruik. Zorg ervoor dat u de juiste richting toepast tijdens het samenstellen van het systeem

 113,50

EZ DAM® – Afzuigslang

De EZ DAM® afzuigslang wordt geleverd met een controle klep voor afzuiging op het kopstuk zodat u direct de juiste afzuig-intensiteit kunt doseren in het orale werkgebied. Aan de andere kant van de slang, is een high volume afzuig adapter zodat deze eenvoudig kan worden geplaatst in de HVAC om snel te kunnen werken met de EZ DAM®.

 176,50

EZ DAM® – “T”-koppelstuk

Het EZ DAM® "T"-koppelstuk stelt u in staat om de EZ DAM® permanent te installeren in uw werkomgeving door de HVAC slang te delen. Het enige dat u dient te doen is het T-koppelstuk verbinden aan de bestaande HVAC slang waarmee u in staat bent om de EZ DAM® te koppelen aan de slang en beiden afzuigsystemen tegelijkertijd beschikbaar te hebben.

 16,50