SALLI

Finse ergonomische zadelkruk met uniek tweedelig zitvlak

Betere gezondheid en hogere productiviteit door goed te zitten!

Rugproblemen zijn tegenwoordig de meest voorkomende oorzaak van ziekteverzuim in de wereld en veroorzaken veel leed. De oorzaken zijn talrijk en gevarieerd, maar onze steeds sedentaire levensstijl is een belangrijke factor.
Bij de traditionele zithouding van 90 graden worden de wervels en tussenwervelschijven verkeerd belast. Ze worden aan de voorkant tegen elkaar gedrukt en de rugspieren en ligamenten worden constant uitgerekt. Dit resulteert in een slechte bloedsomloop, zwakke spieren en een verhoogd risico op rugpijn, lumbago en hernia. We zijn niet in balans, wat betekent dat we iets zoeken om op te leunen. De bloedsomloop werkt slecht en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, hoge bloeddruk en beroertes.

Het zitten op een tweedelige zadelstoel van Salli voorkomt en herstelt rugklachten

De Salli Zadelstoel biedt je een onbelaste, staande en actieve manier om in balans te zitten. Het bekken staat in de neutrale rechtopstaande positie en de wervelkolom houdt het bovenlichaam omhoog. De spieren zijn ontspannen en u bent in balans. De schijven worden gelijkmatig belast en de kleine bewegingen die u maakt, bijvoorbeeld bij het draaien of reiken naar dingen, worden geactiveerd en versterken zo uw rug- en rompspieren – terwijl u in een goede, rechtopstaande houding zit. De circulatie blijft de hele dag ongestoord.

De optimaal en ergonomisch ontworpen tweedelige zitting is een voorwaarde voor een goede zithouding en een ongestoorde bloedsomloop. Er is geen hitte of schadelijke druk op de bekkenbodem en het genitale gebied, en het is dus niet nodig om daar voor weg te leunen en in een onderuitgezakte positie terecht te komen.

De tweedelige zadelstoel zorgt voor een onbelaste, sta-achtige en actieve manier om in balans te zitten. De hoek en het ontwerp van de zitting zorgen ervoor dat het bekken neutraal naar voren draait en houdt de wervelkolom en het bovenlichaam op natuurlijke wijze omhoog zonder spierinspanning. U zit de hele dag in een goede houding en heeft een goede bloedsomloop omdat er geen hitte of schadelijke druk is op het genitale gebied, waar u anders van af leunt.

Kenmerken : 

· Tweedelige actieve stoel (ook beschikbaar in “small” zitting uitvoering)
· Zitbreedteverstelling
· Leer of kunstleer, zie kleurenkaart
· Handbediende hoogteverstelling met gasveer
· Onderstel Ø 540, metallic of zwart
· Maximale belasting 120 kg
· Gewicht 11 kg
· Garantie 10 jaar

De ‘”normale” maat zitting geeft goede ondersteuning en voelt daardoor comfortabeler aan, ook voor mensen met een breder bekken. Dit is vooral het geval als hun spieren flexibel zijn. Het kleinere model Salli “Small” SwingFit valt vooral in de smaak bij mensen met een smal bekken. Ook als u gespannen spieren rond de heupen en/of relatief korte benen heeft, kan de kleinere stoel voor u comfortabeler aanvoelen.

Door het kantelmechanisme kan de Salli MultiAdjuster altijd in de optimale stand worden gezet. Door de zitting te kantelen is het mogelijk om naar voren te reiken zonder de rugleuning rond te maken.

De normale maat zitting geeft goede ondersteuning en voelt daardoor comfortabeler aan, ook voor mensen met een breder bekken. Dit is vooral het geval als hun spieren flexibel zijn. Het kleinere model Salli Small MultiAdjuster valt vooral in de smaak bij mensen met een smal bekken. Ook als u gespannen spieren rond de heupen en/of relatief korte benen heeft, kan de kleinere stoel voor u comfortabeler aanvoelen.

Kenmerken : 

· Tweedelige zitting (ook beschikbaar in “small” zitting uitvoering)
·  Zitbreedteverstelling
·  Helling aanpassing
·  Leer, kunstleer, ESD kunstleer of stof, zie kleurenkaart
·  Handbediende hoogteverstelling met gasveer
·  Gasveer en onderstel metallic of zwart, controleer de juiste lengte
·  Maximale belasting 120 kg
·  Gewicht 12 kg
·  Garantie 10 jaar